Prins Zjon bezoekt jong en oud

Ruim voordat het carnaval officieel zou starten had prins Zjon van ít Puitenol er met zijn gevolg al een heel programma opzitten. Donderdagochtend, 11 februari, kwamen de prins, de grootste boer, de nar en de pliessie voor het eerst bij elkaar om hun ronde te doen. Deze dag zouden de kinderdagverblijven en de zieken aan de beurt zijn.

Het eerste bezoekadres was Fidei et Arti, waar de kinderen van kinderdagverblijf Dikkie Dik zich hadden verzameld. Speciaal voor dit belangrijke bezoek waren er spelletjes georganiseerd. Prins Zjon nam ruim de tijd om met de allerkleinste carnavalvierders de polonaise te lopen. Dezelfde gezelligheid was terug te vinden bij kinderdagverblijf Oki Doki.

Ondanks dat het carnaval met name een feestelijk evenement is, worden ook de zieke inwoners van Oudenbosch niet vergeten. Hoe ziek ze ook zijn, ook aan hen werd gedacht. In het Franciscus ziekenhuis te Roosendaal kregen acht zieke Puitenollers een fruitmand uit handen van Prins Zjon.  

De vrijdag erna, ging het programma steevast door en werd er al om 08.30 uur aangebeld bij basisschool De Schakel. Vervolgens werd elke school in Oudenbosch met een bezoek van het volledige vijftal en de gehele boerenraad vereerd. De hele groep werd muzikaal ondersteund door de hofkapel, traditiegetrouw de "Toonband".

Na de lunch waren de ouderen aan de beurt en werd er dit keer een bezoek gebracht aan Zorgcentrum Blankershof te Oud Gastel. In de centrale ruimte zat een grote groep ouderen gezellig bij elkaar. Een behoorlijk aantal komt uit Oudenbosch en waren ook verheugd dat de S.O.K. de gezelligheid had meegebracht. Met rollator en al werd de polonaise ingezet. En dat terwijl het carnaval officieel nog moest beginnen.