Wat een spreker is die Puit

OUDENBOSCH – Elke Oudenbosschenaar heeft waarschijnlijk wel eens gedacht: ‘als die Puit op het Puiteplein maar eens zou kunnen praten, wat zou –ie veel te vertellen hebben’. Zaterdag in zaal Uijtdewilligen gebeurde het onverwachte, de Puit sprak en won daarmee meteen de veertiende Puitepraot.

Voor één keer geen koude voeten of een bevroren neusje, want daarover klaagde de Puit toch wel. Binnen bij Henk van de Bilt was het aangenaam. Een warm applaus voor zijn verhaal gaf de Puit zowaar een kleurtje op de wangen. Een terechte winnaar, van wie het complete verhaal is opgetekend in Ut Puitenolleke, de carnavalskrant die zaterdag huis aan huis in Oudenbosch is bezorgd. 
De Puitenolse Bokaol, de prijs voor de beste kenner van het Puitenols dialect en de historie ging dit jaar naar Ad Hagenaars. Hij had als enige alle vragen goed. 
Traditiegetrouw vindt tijdens deze avond ook de Puitenolse lintjesregen plaats, maar dit jaar was er nog een ander officieel moment. Dit alles had te maken met de uitslag van de optocht van vorig jaar. Bij de middengroepen eindigden Poepetoown en CV Vol ex aequo op de eerste plaats en hadden daarmee beiden recht op het behouden van de Nar-Peerke-beker. Na een jaar lang steggelen, kwam de SOK tot de enige juiste oplossing: “we zagen hem doormidden.” En zo kregen de prijswinnaars een jaar na dato ieder een halve beker. Of eigenlijk toch een hele, want inventief als de SOK is, plakte ze de helften op een spiegel. Hierdoor prijkt in de prijzenkasten van de carnavalsverenigingen nu een hele halve beker, of een halve hele, zoals u wilt.

Luciën heeft de beker kunstig doormidden gezaagd.

En toen waren er 3 jarigen!!!!

EN DIT ZIJN ZE!!!!!