Stichting Oudenbossche Karnaval

Dikkoppen pagina

Dikkoppen

Download hier de ArgievaoruskwisEen dikkop is een inwoner van ’t Puitenol tot 18 jaar. De jeugdcommissie organiseert diverse activiteiten voor deze doelgroep.
TRIPLE P bij Topshot op 1 maart 2019
Programma Dikkoppen

Dikkoppen hebben een eigen jeugd-viertal bestaande uit:
Prinses
Hofdame
Nar
Boerke

Het nieuwe jeugd-4-tal voor 2019 en 2020 is bekend: prinses Inge Roks, hofdame Suus Blommerde, narreke Noell Konings en boerke Stef Verschuren. Een jeugd-viertal wordt gekozen voor 2 carnavalsseizoenen.
Bekijk de foto's van de jeugdviertalverkiezing

Wat kan een dikkop doen in ’t Puitenol met carnaval ?
Jeugdkwaok

Jeugkwaok (zondagmiddag, 1 week voor carnaval) Een talentenshow voor dikkoppen van alle leeftijden. Op het podium van Fidei et Arti kunnen dikkoppen hun act vertonen. Dansen, zingen, circusacts, toneel, etc. Wil je meedoen? Download hier je inschrijfformulier.
Je kunt het inschrijfformulier ingevuld opsturen naar : Jeugdkwaok@puitenol.nl
Voor deze activiteit worden vooraf kaarten verkocht.

Intocht

Zaterdagmorgen met carnaval, aanvang 10.00 uur De officiële opening van het carnaval voor alle dikkoppen en puiten op zaterdagmorgen 10.00 uur op het Puitenplein. De carnavalsattributen worden tijdens de intocht overhandigd aan het jeugd-viertal en het vijftal. Daarmee gaat het carnavalsfeest officieel van start.

Jeugdoptocht

Zaterdagmiddag met carnaval, aanvang 14.00 uur Een aparte optocht voor alle dikkoppen op zaterdagmiddag. Er kan in verschillende categorieën worden ingeschreven: - Enkelingen - Tweetallen - Kleine groep - Middengroep - Grote groep De prijsuitreiking is aansluitend in Fidei et Arti vanaf 16.00 uur Wil je meedoen? Download hier je inschrijfformulier

Dikkoppenbal

Vrijdag-, zaterdag-, maandag-, dinsdagavond, van 19.30 uur tot 22.30 uur Het dikkoppenbal is het bal voor de jeugd vanaf groep 6 t/m 14 jaar. Tijdens deze bals worden er geen alcoholische dranken geschonken en is er toezicht. Voor deze bals geldt binnen=binnen en dikkoppen moeten persoonlijk opgehaald worden. Er worden vooraf geen kaarten verkocht voor het dikkoppenbal,
dikkoppen betalen € 3,50 entree aan de deur.

Pyamabal

Maandagmorgen aanvang 10.00 uur tot 12.00 uur Voor de allerkleinste dikkoppen tot ca. 5 jaar Het Pyamabal. Dansen, schminken en optredens met een lekker ontbijtje en een drankje. Tijdens dit bal blijven de ouders (verzorgers) bij de dikkopjes om toezicht te houden. Dikkoppen betalen €2,50 entree voor dit bal, ouders (verzorgers) zijn gratis.

Triple-P party

Vrijdagavond en zondagavond van 20.00 uur tot 0.00 uur Voor de oudere dikkoppen worden er 2 “jeugdbals” georganiseerd vanaf 2e klas middelbaar onderwijs tot 18 jaar. Deze bals zijn alcoholvrij en er is de hele avond toezicht. Ook hier geldt binnen=binnen. Voor de Triple-P party worden kaarten à € 4,00 verkocht, vooraf en aan de deur.
Kijk ook op de Triple-P facebookpagina

Lampionoptocht

Dinsdagavond aanvang 19.00 De afsluiting voor de dikkoppen en het jeugd-viertal is op dinsdagavond met een lampionoptocht door het Puitenol en daarna het afscheid van het jeugd-viertal. Tijdens de afsluiting levert het jeugdviertal de carnavalsattributen weer in. Deelname aan de lampionoptocht is gratis. Lampionnen zijn tegen een kleine vergoeding te koop op het Puitenplein.

Overige Dikkoppen zaken:
Jeugdadviesraad

Sinds 2016 is er een jeugd adviesraad waar je als dikkop mee kunt denken met alle activiteiten die de jeugdcommissie organiseert voor de dikkoppen in ’t Puitenol. Wil jij ook jouw ideeën met ons delen kun je je aanmelden via: dikkoppen@gmail.com

Dikkoppenkrant

In het Puitenolleke zit de dikkoppenkrant, waar je alles kunt vinden over het jeugd-viertal, activiteiten en meer belangrijke dikkoppenzaken.

Meeblèrbokaal

De wisseltrofee voor de school die het beste het puitenols carnavalslied mee kan zingen.

Klurkuswisseltroffee

Deze trofee wordt uitgereikt aan de school die procentueel de meeste kleurplaten inlevert. Dikkoppen die een kleurplaat inleveren via school maken kans op een prijs.

Scholeneducatie

Sinds 2016 is er een uitgebreid pakket beschikbaar voor alle scholen in het Puitenol waarmee wij de basisschoolleerlingen op speelse wijze meer informatie willen meegeven over de Puitenolse gewoonten en carnavalsfeest.